(Wordt deze e-mail nieuwsbrief niet goed weergegeven, bekijk dan onze online versie)


 
GROTE LETTERS / KLEINE LETTERS
WEEK 32 2009
 

Beste vriend(in),

Zondag vervolgen we de reeks preken van Henri Nouwen in Hour of Power. Daarnaast zal een professionele ijshockeyspeler in de Crystal Cathedral vertellen over zijn geloof en een ex-verslaafde hoe hij geraakt werd in zijn hart.In het juiste perspectief

Dan BylsmaDan Bylsma is zondag te gast in de Crystal Cathedral. Hij is al tien jaar lang een professionele ijshockeyspeler op het hoogste niveau en gelooft in God. Al van jongsaf aan groeide hij op met sport. Zijn oudere broers waren altijd bezig met sport en al snel deed hij met ze mee. Nu hij de top bereikt heeft, vertelt hij wat hem zo succesvol heeft gemaakt: de dingen in het juiste perspectief zien.

We nodigen u uit om aanstaande zondag te kijken en ontdek wat Dan Bylsma met u wil delen.

De woorden raakte John diep in zijn hart

Presentator Jan van den Bosch ontvangt John Wernert in de uitzending. John zat dieper in de put dan de meeste mensen voor mogelijk houden. Hij had te kampen met diverse verslavingen en voelde zich alleen. In een weekend dat hij bij zijn zus logeerde was hij op zondagmorgen vroeg wakker en ging maar voor de tv zitten, een beetje zappen. Na een paar drukken op de afstandsbediening was daar Henri Nouwen die in Hour of Power preekte over de liefde van God voor ieder mens. 'Het maakt niet uit wat je hebt, hoe andere mensen over jou denken of wie je bent. Nee, je bent Gods geliefde kind.' Deze woorden raakten John in het diepst van zijn hart en sindsdien voelt hij zich door God gedragen.


God zegent uHenri Nouwen

"Als God u zegent, zegt Hij goede dingen tegen u. Bij de verstandelijk gehandicapten met wie ik werk zat een fantastische vrouw, Janet. Janet kwam een keer naar me toe en zei: Henri, kan je me zegenen? Dus ik zei: In de naam van de Vader, de Zoon en de Heilige Geest. Ze zegt: Henri, het werkt niet. Ik zeg: Ik zegen je toch? Ze zegt: Het werkt niet. Ik snapte het niet en vroeg: Wat wil je dan? Ze zei: Ik wil een zegen.

Na de dienst, waarbij veel mensen op de grond zaten, zei ik: Janet wil een zegen. Ja, zei ze, ik wil een zegen. Ze kwam naar voren en legde haar hoofd op m'n borst. Ik omhelsde haar en ze nestelde zich in m'n armen. Ik trok haar kin iets omhoog en zei: Janet, je bent een prachtige vrouw. Je bent prachtig en we zijn dol op je. Ik weet dat je vandaag een beetje ongelukkig bent. Je hebt er behoefte aan weer te horen dat God je liefheeft en wij ook. Ze keek me aan en zei: Ja Henri, zo is het. En ze liep terug. Onmiddellijk riep iedereen: Ik wil ook een zegen. Ze kwamen naar voren, en ik vertelde ze allemaal hoe geweldig ze waren. Er was een vrijwilliger aanwezig, een reus van een football-speler met zo'n stierennek. Hij zei: En ik dan? Kom maar, zei ik. Ik legde m'n handen op z'n schouders en zei: John, God houdt van je. De tranen rolden hem over de wangen."

Henri Nouwen zal zondag verder gaan met deel twee uit zijn prekenserie 'U bent geliefd'. Daarin zal centraal staan dat God u heeft uitverkoren, gezegend, gebroken en gegeven.

Henri Nouwen in de webwinkel

Eindelijk ThuisEen ogenschijnlijk onbeduidende confrontatie met een poster waarop een detail van Rembrandts 'Terugkeer van de verloren zoon' stond afgebeeld, vormde voor Henri Nouwen het begin van een lang geestelijk avontuur. In het boek Eindelijk Thuis gaat u samen met hem op ontdekkingsreis om de scheppende, onvoorwaardelijke en bevrijdende liefde van God te begrijpen.

€ 12,00 Bestel

DVDDe in 1996 overleden katholieke priester hield in de Crystal Cathedral drie preken over het thema 'U bent geliefd'. Hoe vaak realiseren wij ons dat eigenlijk? Nouwen weet op eenvoudige wijze tot de kern te komen van waar het in ons leven om draait: te weten dat wij Gods geliefde kinderen zijn. U bent geliefd, dat kunnen we niet vaak genoeg horen!

€ 16,50 Bestel

standaardU bent geliefd! We vinden het soms moeilijk om dat te accepteren. Het is iets waar u eigenlijk elke dag aan herinnerd moet worden. Deze gedenkstandaard geïnspireerd door de preken van Henri Nouwen helpt u daarbij. Elke keer wanneer u ernaar kijkt ziet u de omarming van de Vader en leest u de woorden “Je bent geliefd!”

€ 17,00 Bestel


U kunt voor meer van onze artikelen terecht onze onze webwinkel. Kijk op www.hourofpower.nl/winkel

[Naar begin]
Wilt u zich aan- of afmelden voor deze nieuwsbrief, klik dan hier.

Word nu donateur
van Hour of Power

De uitzendingen van Hour of Power worden niet gesubsidieerd en kunnen alleen bestaan door de steun van kijkers. Simpel gezegd: zonder donateurs is er geen uitzending.

Daarom doen wij ook een beroep op u. Word vandaag nog donateur als de uitzendingen u tot inspiratie en bemoediging zijn, zodat ook anderen erdoor gesteund kunnen worden. Als blijk van dank sturen wij u graag het boek 'Crisis?! Word een denker vanuit mogelijkheden!'.

Crisis?! Word een denker vanuit mogelijkheden


Ja, ik word
donateur!
Dit is het nieuwste boek van Robert Harold Schuller. Op een eenvoudige manier reikt hij u stappen aan om meer te kunnen bereiken in het leven. Ontdek zelf hoe minderwaardigheidscomplexen en gevoelens van ontoereikendheid als sneeuw voor de zon verdwijnen. Leer om problemen te veranderen in unieke uitdagingen, buitenkansen en nieuwe mogelijkheden.


Ons gebedsteam
bidt voor u!

Heeft u zorgen en wilt u dat er voor u gebeden wordt? Stuurt u dan een gebedsverzoek naar ons gebedsteam. Zij zullen voor u en uw verzoek bidden.

In de webshop:

 

-
Hour of Power - Postbus 22 - 1250 AA LAREN - Tel: 035-5380588 - Fax: 035-5380611
e-mail - www.hourofpower.nl - ING: 13800 - Rabobank: 1009.95.985
KBC (Belgie): 736000364119 IBAN: BE39736000364119 BIC/SWIFT code: KREDBEBB
Hour of Power is aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI)
-