GROTE LETTERS / KLEINE LETTERS
WEEK 37 2009
 

Beste vriend(in),

Samen met u kijken we uit naar de zondagochtend waar bemoedigende en hoopvolle woorden klinken in Hour of Power. Deze week: vader Carey Casey, staatssecretaris Marja van Bijsterveldt en Robert H. Schuller.Gezocht: Sterke vaders

Carey CaseyOnlangs hield het departement van justitie in Amerika een onderzoek onder kinderen die zonder vader opgroeien. De uitkomsten waren schokkend; 85% van alle jongeren in gevangenissen komen uit een gezin zonder vader, 90% van alle dakloze jongeren zijn opgegroeid zonder vader, net als 71% van de kinderen die hun middelbare school niet hebben afgemaakt, en misschien wel een van de meest tragische statistieken zegt dat 63% van alle jongeren die zelfmoord plegen in hun jeugd een vader hebben moeten missen. Zondag is Carey Casey te gast bij Hour of Power. Hij leidt een nationaal centrum in Amerika dat gespecialiseerd is in het trainen en coachen van vaders. Hij vertelt over het belang van een sterke vader in het leven van een kind.

De droom van Marja van Bijsterveldt

Marja van BijsterveldtZondag is Marja van Bijsterveldt te gast bij Jan van den Bosch. Zij is kamerlid van het CDA en sinds 22 februari 2007 staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Daarin is zij met name verantwoordelijk voor het voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs en de lerarenopleidingen. Dat is niet voor niets, want het onderwijs ligt haar na aan het hart. Marja: "Mijn droom is dat elk kind tot zijn recht mag komen, zijn of haar talenten en capaciteiten mag ontwikkelen en zich van daaruit kan inzetten voor onze samenleving." Zondag praat zij met Jan over haar baan als staatssecretaris, wat het geloof voor haar betekent en vertelt ze wat haar favoriete bijbeltekst is.

Robert Harold Schuller: Zachtmoedigheid

Robert H. Schuller"Jaren geleden had ik een verschikkelijk ongeluk in Amsterdam. Ik kwam veertig uur na het ongeluk uit een coma en werd wakker op de Intensive Care afdeling. De dokters hadden een operatie uitgevoerd in mijn hersenen en ik had het bijna niet overleefd. Er was een bloedvaatje gebroken in mijn hersenen en dat had zoveel schade aangebracht dat ik een week later nog niet kon praten. De dokters konden niet voorspellen of ik ooit nog zou herstellen. Ik zal nooit vergeten dat ik op een dag iets duidelijk probeerde te maken aan één van de verpleegsters, maar zij kon me niet verstaan. Ze reageerde door zachtjes haar hand op mijn voorhoofd te leggen. Het was een zachtmoedig gebaar. Ze bracht rust in mijn onrust." Zondag preekt ds. Robert Harold Schuller over Gods zachtmoedigheid en hoe wij dat mogen doorgeven aan onze geliefden én vijanden.

Een zachtmoedig gebaar

Zoals u heeft kunnen lezen gaat de uitzending van zondag over zachtmoedigheid en zorg voor anderen. Jan van den Bosch doet in deze uitzending een oproep om deze zachtmoedigheid uit te dragen aan anderen. Heeft u zachtmoedigheid ervaren of gedeeld met anderen en wilt u uw verhaal delen met ons of met anderen? Laat het ons dan weten via redactie@hourofpower.nl of bel naar ons kantoor via 035-5380588.

KERSTCONCERTEN 2009

Kerstconcerten2009Nog even en dan is het weer tijd voor de jaarlijkse Kerstconcerten van Hour of Power. Ieder jaar viert Hour of Power samen met haar trouwe kijkers de geboorte van Jezus Christus op een bijzondere manier. De hele maand december staat namelijk in het teken van de speciale kersttour die door heel Nederland gaat, waar bekende solisten en een prachtig orkest acte de présence zullen geven.

Voor het vijfde achtereenvolgende jaar heeft Hour of Power weer een boeiend programma weten samen te stellen, met artiesten als Daniel Rodriguez, Christiane Engel, Sharon Kips, Jimmie Earl Perry en het l'Orchestra Particolare. Mis het niet! Voor het reserveren van toegangskaarten kunt u terecht op www.kerstconcerten2009.nl of bel ons kantoor op het telefoonnummer 035-5380588.

[Naar begin]

Wilt u zich aan- of afmelden voor deze nieuwsbrief, klik dan hier.

Word nu donateur
van Hour of Power

De uitzendingen van Hour of Power worden niet gesubsidieerd en kunnen alleen bestaan door de steun van kijkers. Simpel gezegd: zonder donateurs is er geen uitzending.

Daarom doen wij ook een beroep op u. Word vandaag nog donateur als de uitzendingen u tot inspiratie en bemoediging zijn, zodat ook anderen erdoor gesteund kunnen worden. Als blijk van dank sturen wij u graag het boek 'Crisis?! Word een denker vanuit mogelijkheden!'.

Crisis?! Word een denker vanuit mogelijkheden


Ja, ik word
donateur!
Dit is het nieuwste boek van Robert Harold Schuller. Op een eenvoudige manier reikt hij u stappen aan om meer te kunnen bereiken in het leven. Ontdek zelf hoe minderwaardigheidscomplexen en gevoelens van ontoereikendheid als sneeuw voor de zon verdwijnen. Leer om problemen te veranderen in unieke uitdagingen, buitenkansen en nieuwe mogelijkheden.


Ons gebedsteam
bidt voor u!

Heeft u zorgen en wilt u dat er voor u gebeden wordt? Stuurt u dan een gebedsverzoek naar ons gebedsteam. Zij zullen voor u en uw verzoek bidden.

gebed

-
Hour of Power - Postbus 22 - 1250 AA LAREN - Tel: 035-5380588 - Fax: 035-5380611
e-mail - www.hourofpower.nl - ING: 13800 - Rabobank: 1009.95.985
KBC (Belgie): 736000364119 IBAN: BE39736000364119 BIC/SWIFT code: KREDBEBB
Hour of Power is aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI)
-