GROTE LETTERS / KLEINE LETTERS
WEEK 42 2009
 

Beste Vriend(in),

In de uitzending van Hour of Power komen aanstaande zondag een aantal zeer bijzondere mensen aan het woord. Bij Jan van den Bosch is de 97 jarige mevrouw Lüning (wellicht de oudste kijker van Hour of Power) te gast, die ondanks haar hoge leeftijd nog niets aan levenskracht heeft ingeboet. In de Crystal Cathedral ontvangt dominee Schuller voormalig topijshockeyspeler Eric Le Marque. Bisschop Kenneth Ulmer verzorgt deze week de preek in een uitzending die het predicaat boeiend zeker verdiend: zondag RTL 5 om 8.00 uur en om 9.00 uur.Eric Le Marque: “Het is nooit oké om te experimenteren met drugs.”

Eric le MarqueNa zijn glansrijke ijshockeycarrière deed hij dat zelf wel. Het bracht hem zwaar in de problemen. Onder invloed besloot hij alleen te gaan snowboarden in een afgelegen gebied. Daar ging het mis en was hij acht dagen vermist voor hij werd gevonden. Hij kwam niet ongeschonden uit dit avontuur. Door bevriezing van zijn voeten moesten beiden benen worden afgezet. Zijn leven voor de amputatie beschrijft hij als zondig en egoïstisch. Het avontuur in de sneeuw heeft zijn leven volledig veranderd. In een indrukwekkend gesprek met dominee Schuller doet Eric Le Marque zijn verhaal

 

“Zonder mijn geloof in God had ik het niet overleefd.”

Het is een uitspraak van de blijmoedige 97 jarige mevrouw Lüning die met Jan van den Bosch praat over leven. Over háár leven en over overleven. Als bijna 100-jarige heb je in je leven natuurlijk veel meegemaakt. Ook moeilijke momenten, waarin je nauwelijks ervaart dat God bij je is. Toch is mevrouw Lüning er van overtuigd dat God er altijd voor haar was. Ze citeert een tekst die door een Joodse gevangene op een celmuur is geschreven:

Ik geloof in de zon, als schijnt ze nu niet
Ik geloof in het licht, al zie ik het niet
Ik geloof in God, al voel ik Hem nu niet

“God houdt van mensen, van iedereen, ook van zondaars. Laten we daar dankbaar voor zijn.” Wijze woorden van een prachtige vrouw.

Bisschop Ulmer spreekt over de stormen in ons leven

Kenneth UlmerGastspreker in de Crystal Cathedral is deze week bisschop Kenneth Ulmer. Hij gaat in op de stormen in ons leven. Persoonlijke stormen. Financieel, in relaties, emotioneel of in geloof. We hebben er allemaal met te maken. “Stormen zijn voor ieder mens op maat gemaakt”, zegt Ulmer, “ze zijn onderdeel van de realiteit van het leven.” Het brengt ons in verwarring, het brengt ons aan het twijfelen. Maar God leidt ons door elke storm. Een storm kan niet zo hard zijn of je hoort Gods stem er doorheen. God is sterker dan de storm en God doet de storm ook weer verdwijnen. Als Ulmer even in de huid van een weerman kruipt concludeert hij dan ook geruststellend: “Er is nog nooit een storm geweest die niet is geëindigd.”

ANDER ACTUEEL NIEUWS

hart voor KinderenMelissa Venema ambassadrice van Hart voor Kinderen

Melissa VenemaOp 27 september jl. was het muzikale talent Melissa Venema in onze uitzending te gast bij Jan van den Bosch. Met trots kunnen wij u mededelen dat Melissa heeft besloten om naast Daniël Rodriguez goodwill ambassadeur te willen zijn voor stichting Hart voor Kinderen. U weet dat Hour of Power deze stichting een warm hart toe draagt en wij hun activiteiten van harte ondersteunen. Hart voor Kinderen biedt weeskinderen in met name Zuid Afrika een geweldige kans op een beter leven en een hoopvolle toekomst. De kinderen worden opgenomen in gezinnen waarin maximaal zes broertjes en zusjes allemaal wees zijn.  Een pleegmoeder is hoofd van het gezin. Op deze wijze kunnen de kinderen opgroeien in een warme, familiaire omgeving. Voor meer informatie kunt u terecht op www.hartvoorkinderen.nl

Wilt u meer weten over Melissa klik dan op www.melissavenema.nl Volgende week biedt Hart voor Kinderen de nieuwste CD van Melissa Venema “Melissa in concert” aan via haar Webshop. Een van de opbrengst daarvan gaat naar Hart voor Kinderen.

 

Hour of Power strikt topsopraan Marla Kavanaugh voor de kerstconcerten.

Marla KavanaughDe wereldvermaarde sopraan Marla Kavanaugh zal naast Daniël Rodriguez, Sharon Kips en James Earl Perry eveneens optreden tijdens de Hour of Power kerstconcerten in december. Samen vertolken zijn op schitterende wijze een geheel vernieuwd repertoire dat bestaat uit licht klassiek en fraaie populaire kerstcomposities.

De kaartverkoop verloopt voorspoedig. Laat daarom uw kans o dit topconcert niet aan u voorbijgaan en verzeker u nu van een plaats. Voor het reserveren van toegangskaarten kunt u terecht op www.kerstconcerten2009.nl . Of bel ons kantoor op het telefoonnummer 035-5380588


 

[Naar begin]

 

Wilt u zich afmelden voor deze nieuwsbrief, klikt u op [PREFERENCES].


Word nu donateur
van Hour of Power

De uitzendingen van Hour of Power worden niet gesubsidieerd en kunnen alleen bestaan door de steun van kijkers. Simpel gezegd: zonder donateurs is er geen uitzending.

Daarom doen wij ook een beroep op u. Word vandaag nog donateur als de uitzendingen u tot inspiratie en bemoediging zijn, zodat ook anderen erdoor gesteund kunnen worden. Als blijk van dank sturen wij u graag de dvd 'Kan jouw droom werkelijkheid worden?'.

boek


Ja, ik word
donateur!Iedereen heeft een droom. Iedereen wil dat deze werkelijkheid wordt. Toch komt niet elke droom tot leven. Wat is dan het verschil tussen een dromer en iemand die zijn droom werkelijkheid ziet worden? John C. Maxwell legt uit hoe uw droom werkelijkheid kan worden en doet dat aan de hand van de grootste dromer aller tijden – Jozef. Door confronterende en belangrijke vragen laat Maxwell u stap voor stap zien wat de sleutels zijn om uw droom werkelijkheid te laten worden.


Ons gebedsteam
bidt voor u!

Heeft u zorgen en wilt u dat er voor u gebeden wordt? Stuurt u dan een gebedsverzoek naar ons gebedsteam. Zij zullen voor u en uw verzoek bidden.

gebed

-

Hour of Power - Postbus 22 - 1250 AA LAREN - Tel: 035-5380588 - Fax: 035-5380611
e-mail - www.hourofpower.nl - ING: 13800 - Rabobank: 1009.95.985
KBC (Belgie): 736000364119 IBAN: BE39736000364119 BIC/SWIFT code: KREDBEBB

 

Hour of Power is aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI)
-