GROTE LETTERS / KLEINE LETTERS
WEEK 45 2009
 

Beste Vriend(in),

God is nog altijd zeer levend! Dat is het thema van de preek die dominee Robert Harold Schuller aanstaande zondag houdt bij Hour of Power. Dat God leeft in mensen blijkt ook uit de interviews. Sam Haskell vertelt in de Crystal Cathedral hoe God altijd in zijn leven aanwezig is geweest. Bij Jan van den Bosch verrast beauty queen Marijke Helwegen ons met een inkijkje in haar diep gewortelde geloofsleven. God leeft in mensen, ook in u! Ontmoet de levende God aanstaande zondag bij Hour of Power. De uitzendingen zijn om 8.00 uur en 9.00 uur te zien op RTL5.


De kracht van geloof, hoop en liefde

Sam HaskellSam Haskell is als persoon in Nederland niet zo bekend. Maar iedereen kent wel grote televisieseries als de Cosby show en Everybody loves Raymond. Het zijn programma’s die dankzij Haskell tot stand zijn gekomen. Zondag is hij te gast in de Crystal Cathedral en hij vertelt over de positieve invloed die zijn zeer gelovige moeder op zijn leven heeft gehad. “Mijn moeder vertelde altijd dat ik een speciaal iemand ben. Daarom leerde ze mij op het geloof gebaseerde levenslessen, zodat God mijn leven zou leiden. Het waren simpele lessen in geloof, hoop en liefde die als ze uitgevoerd worden ontzettend krachtig zijn.” Haskell legt uit hoe we met een soep getrokken uit stenen de wereld kunnen voeden en praat over vriendschap als belangrijkste factor in het leven. “Niemand die vrienden heeft kan falen.” Dus waarom zouden we ons zorgen maken als we weten dat wij allemaal Jezus Christus als vriend hebben?  

Marijke Helwegen: “Innerlijk belangrijker dan uiterlijk.”

Marijke HelwegenJan van den Bosch ontvangt zondag Marijke Helwegen. Zij is vooral bekend om haar uiterlijk; de cosmetische ingrepen en haar leven in glamourland. Maar als we wat verder kijken en met haar in gesprek gaan blijkt deze geboren Limburgse een vrouw met een diep geworteld geloof. Innerlijk vindt zij veel belangrijker dan buitenkant, zo blijkt al snel. ‘Mensen denken vaak alleen maar aan de buitenkant. En oordelen daarop. Helaas blijkt maar al te vaak dat dit leidt tot ongefundeerde vooroordelen. En die vooroordelen leiden vaak tot een hoop ellende.” In het gesprek haalt ze psalm 141 aan: ’Zet een wacht voor mijn mond, Heer, een post voor de deur van lippen”. Het is een tekst die haar dominee haar adviseerde om uit het hoofd te leren. “Want ik ben nogal een flapuit” zegt ze zelf. Maar, zo constateren wij, wel één met een goed hart.

GOD LEEFT!

Robert Harold SchullerNog altijd, elke dag en in ieder mens. Dat zegt Dominee Robert Harold Schuller zondag in zijn preek in de Crystal Cathedral. Mensen twijfelen er wel eens aan, maar elke dag opnieuw wordt bewezen dat God leeft. Schuller vertelt over de ontdekkingen van wetenschappers op dit punt, maar ook over dagelijkse praktijk van u en van mij. Wij ervaren elke dag hoe ons leven door God wordt geleidt. Het enige dat we hoeven te doen is in Hem te geloven en hij doet de rest. Hoe vaak komen er niet onverklaarbare gedachten en ideeën bij u op? Ideeën en ingevingen waar je helemaal niet om gevraagd hebt. Goede ideeën, waarbij God het mogelijk maakt om onze dromen te realiseren. Zoek naar God. Vraag in gebed om zijn leiding en Hij zal het u geven. Hij leeft in u en met u!

Karel Hille: “de kerstconcerten van Hour of Power moet je meegemaakt hebben!”

Karel Hille“Ik heb veel concerten in mijn leven meegemaakt maar wat ik bij de kerstconcerten van Hour of Power heb gevoeld en gehoord in ongelooflijk. Woorden schieten tekort. Je hebt er direct verbinding met God. Je voelt de emotie, warmte en liefde. Je moet het echt meegemaakt hebben.” Het zijn uitspraken van Karel Hille, journalist bij het weekblad Story, die zondag nog even bij Jan van den Bosch te gast is om te vertellen over de kerstconcerten.

Story

 

In het weekblad Story heeft Hille deze week een prachtig artikel over onze kerstconcerten geschreven. Kijk in de Story van deze week of ga naar www.kerstconcerten2009.nl voor meer informatie over deze geweldige concerten en bestel snel uw kaarten. Dan maakt u dit jaar wellicht ook mee wat Karel Hille heeft ervaren: Emotie, warmte en liefde die onvoorwaardelijk verbonden is met de geboorte van Jezus Christus.

 

Wij zoeken 1000 nieuwe donateurs
Donateurs zijn voor Hour of Power erg belangrijk om de televisieuitzendingen te kunnen financieren. Elk jaar verliezen wij donateurs doordat zij bijvoorbeeld overlijden of emigreren. Dit jaar heeft de economische crisis daar nog een schepje bovenop gedaan. Om onze activiteiten op een goede manier te kunnen blijven uitvoeren zijn wij hard op zoek naar nieuwe donateurs. Vorige week hebben wij u verteld dat wij er naar streven dit jaar nog 1000 nieuwe donateurs in te schrijven. Inmiddels hebben wij 168 nieuwe donateurs mogen inschrijven. We hebben er dus nog 832 te gaan. Wij stellen het zeer op prijs als ook u wilt overwegen ons te steunen. Om u aan te melden als donateur klikt u hier

Bent u al donateur dan wilt u misschien overwegen om uw bijdrage te verhogen of kent u andere mensen die u over het donateurschap kunt vertellen. U helpt er ons enorm mee.

Hour of Power

 

[Naar begin]

Wilt u zich aan- of afmelden voor deze nieuwsbrief, klikt u op [PREFERENCES].


Crystal Cathedral

Word nu donateur
van Hour of Power

De uitzendingen van Hour of Power worden niet gesubsidieerd en kunnen alleen bestaan door de steun van kijkers. Simpel gezegd: zonder donateurs is er geen uitzending.

Daarom doen wij ook een beroep op u. Word vandaag nog donateur als de uitzendingen u tot inspiratie en bemoediging zijn, zodat ook anderen erdoor gesteund kunnen worden. Als blijk van dank sturen wij u graag de dvd 'Kan jouw droom werkelijkheid worden?'.

boek


Ja, ik word
donateur!Iedereen heeft een droom. Iedereen wil dat deze werkelijkheid wordt. Toch komt niet elke droom tot leven. Wat is dan het verschil tussen een dromer en iemand die zijn droom werkelijkheid ziet worden? John C. Maxwell legt uit hoe uw droom werkelijkheid kan worden en doet dat aan de hand van de grootste dromer aller tijden – Jozef. Door confronterende en belangrijke vragen laat Maxwell u stap voor stap zien wat de sleutels zijn om uw droom werkelijkheid te laten worden.


 

Ons gebedsteam
bidt voor u!

Heeft u zorgen en wilt u dat er voor u gebeden wordt? Stuurt u dan een gebedsverzoek naar ons gebedsteam. Zij zullen voor u en uw verzoek bidden.

gebed

-

Hour of Power - Postbus 22 - 1250 AA LAREN - Tel: 035-5380588 - Fax: 035-5380611
e-mail - www.hourofpower.nl - ING: 13800 - Rabobank: 1009.95.985
KBC (Belgie): 736000364119 IBAN: BE39736000364119 BIC/SWIFT code: KREDBEBB

 

Hour of Power is aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI)
-