GROTE LETTERS / KLEINE LETTERS
WEEK 48 2009
 

Beste Vriend(in),

Aanstaande zondag hebben we weer een prachtige uitzending van Hour of Power in het vooruitzicht. Mislukking, tegenslagen en ellende staan centraal. Toch is het geen trieste uitzending. Integendeel! De gasten Hillary Griffith en Tiemen Westerduin, alsmede gastspreker John Maxwell laten zien hoe je al deze narigheid ook vanuit een ander perspectief kunt zien. Gods perspectief. Hoe Hij je kracht geeft en leert omgaan met zaken die wij zo snel als negatief ervaren. Zondag RTL 5, om 8.00 uur en om 9.00 uur.


Ik ben bij je, Ik weet wat je doormaakt.

Hilary GriffithDominee Schuller ontvangt Miss Arizona Hillary Griffith in de Crystal Cathedral. Opgegroeid in een Christelijk gezin en een zeer beschermde omgeving had zij in haar leven nog nooit iets ergs mee gemaakt. Het leven lachte haar toe. Tot zij in november 2004 op haar studentenkamer onder bedreiging van een mes werd verkracht. Om dat drama te verwerken koos Hillary er voor om zich vast te houden aan God. Al tijdens de verkrachting wist Hillary dat zij haar belager moest vergeven. Op zichzelf een vreemde gedachte in zo’n situatie, maar ingegeven door God. Daarvan is Hillary Griffith overtuigd, net zoals zij zeker weet dat God altijd bij haar is om haar te steunen. “Ik voelde me een keer alleen en bang en zat op mijn kamer te huilen dat niemand mij begrijpt. Plotseling voelde ik dat God to mij sprak en tegen me zei: Ik ben bij je, Ik weet wat je doormaakt. Het bracht weer een brede lach op mijn gezicht.” Het is voor haar het bewijs dat je overal tegen opgewassen bent als je een persoonlijke relatie met Jezus hebt.

Het leven is liefhebben

Tiemen WesterduinIn een even emotioneel als indrukwekkend gesprek praat Jan van den Bosch met Tiemen Westerduin. Laatstgenoemde is werkzaam voor Compassion, een organisatie die wereldwijd 1,2 miljoen van de allerarmste kinderen hulp biedt. “Wij leven op een eiland van luxe in een oceaan van ellende”  zo start Jan van den Bosch het gesprek. Wij realiseren dat ons wellicht pas echt goed als je wordt geconfronteerd met schrijnende armoede. Tiemen Westerduin is geconfronteerd met die armoede en ging erover in gevecht met God. “Waarom doet u niets Heer?” vroeg hij zich af. Een vraag die God beantwoorde met een tegenvraag: “Waarom doe jij niets?” Als wij mensen zich ontfermen over de armen stellen wij God in staat om zijn werk te doen. Net zoals Jezus dat in zijn tijd deed. Hij, de voor mensen zichtbaar geworden God, ontfermde zich ook over de allerarmsten en hongerigen. “Ik weet dat ik God soms niet meer kan geven dan de marge van mijn leven” zegt Westerduin die gedreven wordt door Gods liefde en daarover een indrukwekkende getuigenis doet.

God geeft u een nieuw perspectief

John MaxwellOok deze week is John Maxwell de gastspreker in de Crystal Cathedral. Hij spreekt over mislukkingen. Over het falen en de ellende die wij onderweg in ons leven tegenkomen. Dan is het belangrijk hoe wij met die mislukking omgaan. Reageren we positief of negatief? Het is een kwestie van perspectief. In zijn preek gebruikt Maxwell het leven van de apostel Paulus als leidraad. Een leven dat veel tegenslag en ellende heeft gekend. Toch heeft Paulus daar niet onder geleden omdat hij wist dat zijn probleem niet zijn probleem was. Hij bekeek het vanuit Gods perspectief. Maxwell vergelijkt het als volgt. Als een kind een boek leest en de held komt halverwege het boek zwaar in de problemen, bladert het kind snel door naar het eind van het boek om alvast te lezen hoe het afloopt. In de wetenschap dat het goed afloopt leest hij gerust het boek verder. Zo is het met ons leven ook. Als wij in de problemen komen weten wij niet hoe het afloopt. Maar God wel. En die zegt tegen ons:”Het komt goed!”

Kerstconcert Rotterdam uitverkocht!

KerstIn onze serie kerstconcerten die van 15-22 december in het gehele land worden gegeven is het concert in Rotterdam inmiddelsuitverkocht. Maar u bent van harte welkom in bijvoorbeeld Utrecht of Eindhoven. Ook voor de andere locaties zijn nog enkele kaarten beschikbaar. Kijk voor meer informatie op www.kerstconcerten2009.nl en reserveer alvast uw plaatsen. Geniet van de vele artiesten en ervaar, zoals Sharon Kips dat in onze uitzending van zondag omschrijft, “de warmte, vrede en rust van de muziek en de saamhorigheid met elkaar.” Wij hopen ook u bij één van onze concerten te mogen begroeten. In onze uitzending van aanstaande zondag kunt u alvast genieten van een voorproefje, als Sharon Kips live bij Jan van den Bosch het lied "Stille Nacht" zingt.

 

CADEAUTIPS (MET REDUCTIE) VOOR SINT NICOLAAS

cadeauAls u voornemens bent om met Sinterklaas anderen de verrassen met een mooi cadeau, dan willen wij u daar graag enkele suggesties voor doen. Speciaal voor de Sinterklaasperiode bieden wij een aantal artikelen uit onze webshop tijdelijk met een aantrekkelijk korting. Wanneer u één of meer van die cadeaus aanschaft, geeft u feitelijk dubbel. Namelijk aan degene voor wie u het cadeau in gedachten heeft en u steunt de missie Hour of Power er mee. Cadeau, korting en steun aan Hour of Power! Dus waarom zou u het niet doen?
De artikelen die in de aanbieding zijn ziet u in de kolom hiernaast. Als u op de foto ervan klikt wordt u automatisch doorgeschakeld naar de bestelsite. Als u uw bestelling vóór 1 december doet, garanderen wij u dat u het artikel voor 5 december in huis heeft. De aanbiedingen blijven overigens geldig tot 6 december.

Mocht er in het aanbiedingenpakket niets uvoor bijzitten, dan kunt u hier klikken om te zien wat onze webshop nog meer te bieden heeft.

 

De teller staat op 451 nieuwe donateurs
En daarmede zijn we bijna op de helft van ons streven om dit jaar nog 1000 nieuwe donateurs inschrijven. Elk jaar verliezen wij donateurs om uiteenlopende redenen. Persoonlijke redenen, werkloosheid, financiële redenen enzovoort. Donateurs zijn voor Hour of Power erg belangrijk om de televisieuitzendingen te kunnen financieren Om onze activiteiten op een goede manier te kunnen blijven uitvoeren blijven wij op zoek naar nieuwe donateurs. Wij stellen het zeer op prijs als ook u wilt overwegen ons te steunen. Om u aan te melden als donateur klikt u hier. We hebben een mooi welkomstgeschenk voor u in petto.

Bent u al donateur dan wilt u misschien overwegen om uw bijdrage te verhogen of kent u andere mensen die u over het donateurschap kunt vertellen. U helpt er ons enorm mee.

bedankt!

 

[Naar begin]

 

Wilt u zich aan- of afmelden voor deze nieuwsbrief, klikt u op [PREFERENCES].


 

Word nu donateur
van Hour of Power

De uitzendingen van Hour of Power worden niet gesubsidieerd en kunnen alleen bestaan door de steun van kijkers. Simpel gezegd: zonder donateurs is er geen uitzending.

Daarom doen wij ook een beroep op u. Word vandaag nog donateur als de uitzendingen u tot inspiratie en bemoediging zijn, zodat ook anderen erdoor gesteund kunnen worden. Als blijk van dank sturen wij u graag de dvd 'Kan jouw droom werkelijkheid worden?'.

boek


Ja, ik word
donateur!Iedereen heeft een droom. Iedereen wil dat deze werkelijkheid wordt. Toch komt niet elke droom tot leven. Wat is dan het verschil tussen een dromer en iemand die zijn droom werkelijkheid ziet worden? John C. Maxwell legt uit hoe uw droom werkelijkheid kan worden en doet dat aan de hand van de grootste dromer aller tijden – Jozef. Door confronterende en belangrijke vragen laat Maxwell u stap voor stap zien wat de sleutels zijn om uw droom werkelijkheid te laten worden.

 

Ons gebedsteam
bidt voor u!

Heeft u zorgen en wilt u dat er voor u gebeden wordt? Stuurt u dan een gebedsverzoek naar ons gebedsteam. Zij zullen voor u en uw verzoek bidden.

gebed

 

Onze Sint-Nicolaastips

kalender

Onze Vader Kalender 2010

NU € 10,00

CD kinderbijbel

God gaat altijd met je mee, deel 1 CD voorleesverhalen uit de kinderbijbel NU € 7,50

CD kinderbijbel

God gaat altijd met je meer, deel 2 CD voorleesverhalen uit de kinderbijbel NU € 7,50

andere aanbiedingen

Set van 7 Hour of Power onderzetters NU: € 5,00

Verjaardagskalender "Liefde is..." NU voor € 5,00

Hour of Power-sleutelhanger (verchroomd). NU: € 5,00

Voor meer informatie en voor ons volledige aanbod klikt u

 

 

-

Hour of Power - Postbus 22 - 1250 AA LAREN - Tel: 035-5380588 - Fax: 035-5380611
e-mail - www.hourofpower.nl - ING: 13800 - Rabobank: 1009.95.985
KBC (Belgie): 736000364119 IBAN: BE39736000364119 BIC/SWIFT code: KREDBEBB

 

Hour of Power is aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI)
-