GROTE LETTERS / KLEINE LETTERS
WEEK 02 2010
 

Beste Vriend(in),

Als trouwe kijker van Hour of Power weet u dat de kerkdiensten in de Crystal Cathedral altijd een groot feest zijn. Fantastische sprekers, geweldige muziek, maar vooral ook de duidelijke aanwezigheid van Gods liefde. En voor dat laatste hoeven we helemaal niets te doen. Tony Campolo legt uit hoe het komt dat leven met God altijd een feest is. Basketballer Derek Fisher gaat in gesprek met dominee Schuller en vertelt over de invloed van God bij de ontwikkeling van zijn karakter. Jan van den Bosch spreekt met ex-gedetineerde Ino Pruymboom over zijn indrukwekkende levensverhaal . Het zal u niet verbazen dat God ook voor hem een ander plan had. Kijk voor een nieuwe feestelijke uitzending van Hour of Power aanstaande zondag naar RTL 5 om 8.00 uur of om 9.00 uur.


Een op geloof gebaseerd karakter brengt je verder in het leven.

Derek FisherDominee Schuller ontvangt de bijzonder populaire Amerikaanse topbasketballer Derek Fisher. Een topsporter die oprecht dankbaar is dat hij een beroep heeft waarmee hij veel mensen blij maakt. En het brengt hem in een positie waarin hij vooral aan jongeren kan uitleggen hoe je een sterk karakter ontwikkelt op basis van het geloof. Fisher spreekt uit eigen ervaring. Zijn moeder heeft hem vanaf zijn prille jeugd het Christelijk geloof bijgebracht, maar pas op latere leeftijd is hij gaan begrijpen en heeft hij ingezien welke belangrijke plaats God in ons leven heeft. God heeft een plan voor ons leven. Hij stuurt ons regelmatig berichten en gebruikt mensen daarbij als boodschappers om ons te laten begrijpen waar het in het leven echt om gaat. Met name jonge mensen staan aan veel verleiding bloot. Het is dan moeilijk om de juiste keuzes te maken. En je hebt er vaak karakter voor nodig om die beslissingen te nemen die het beste voor je zelf zijn; en niet voor je vrienden of die het meest cool lijken. Een sterk karakter op basis van het geloof helpt je daarbij en brengt je verder op de weg die God voor ons gepland heeft.

 

Ik kan een ander leven leiden....maar hoe?

Ino PruymboomNadat hij voor de 17e keer in de gevangenis was beland stelde Ino Pruymboom zichzelf een belangrijke vraag. Zijn hele, toch nog jonge leven, zat hij al in de ellende. Geboren als zoon van criminele en drugsverslaafde ouders sloeg Ino zelf ook al vroeg de weg in van alcohol, drugs en criminaliteit. Lange tijd leefde hij als dakloze op straat en toen hij 17 was had hij al 1000 euro per dag nodig om zijn drugs -en gokverslaving te financieren. "Een uitzichtloos bestaan" zegt hij nu in zijn gesprek met Jan van den Bosch. "Ik wilde er echt mee stoppen, maar dat is niet gemakkelijk." Ino vertelt over zijn eerste kennismaking met de kerk; hoe de blije mensen die hij daar zag hem benauwde. Het was een leven dat hij niet kende. Hij werd boos en agressief op alles en iedereen. In zijn woede riep hij uit; "Als God bestaat moet hij maar een baksteen op mijn hoofd gooien, dan zal ik Hem geloven." En God gooide die 'baksteen'. Hoe? Dat hoort u zondag.

de hoop

In het gesprek met Ino Pruymboom wordt gesproken over stichting de Hoop, een organisatie die mensen helpt hun problemen op te lossen op basis van Bijbelse principes. Als u meer wilt weten over deze stichting kunt u kijken op www.dehoop.org

Overal ter wereld wordt dagelijks feest gevierd

Tony CampoloVoor Tony Campolo is het volkomen duidelijk. In de Crystal Cathedral is het altijd één groot feest. Maar niet alleen daar. Overal ter wereld wordt dagelijks feest gevierd. En niet zomaar feestvieren, maar met een vreugde die voortkomt uit de vergeving van zonden. Ook voor u. Vertel uw zonden openhartig aan Jezus en geef uw leven aan Hem. Dan zal Hij u vergeven. U wordt dan als het ware opnieuw geschapen en de vreugde van de Heer is uw doel. Voor God maakt het niet uit hoe goed of slecht uw leven is of was. Op het moment dat u spijt heeft van uw zonden, neemt Jezus deze last van uw schouders en maakt Hij van uw leven een feest. U ervaart een vreugde die voorkomt uit vergeving van zonden. Een vreugde die u ook blijft behouden in zware tijden, of als we lijden. Dat is ook het verschil met geluk. Geluk hangt af van wat er gebeurt. Vreugde is iets dat je gaande houdt, zelfs als dat wat er gebeurt helemaal niet goed is. God zal u nooit in de steek laten. Hij is niet gekomen om te oordelen, maar om de wereld te bevrijden en onuitsprekelijke vreugde te schenken.

Ontdek Gods richting voor uw leven

richtingIn onze uitzending komen mensen aan het woord die Gods richting voor hun leven hebben ontdekt. U bent misschien nog op ontdekkingsreis.  Dan is het boek “Ontdek Gods richting voor uw leven” van Robert A. Schuller voor u een aanrader. Dit boek kan u helpen bij het vinden en verwezenlijken van uw persoonlijke roeping. Velen kunnen maar moeilijk geloven dat God hen alles ter hand heeft gesteld om een onbelemmerd leven te kunnen leiden en hun hart te volgen. Misschien twijfelt u aan uw eigen capaciteiten, denkt u dat iedereen alles in huis heeft om het te maken – behalve u. Maar God wil dat u zich de noodzakelijke middelen en overtuiging eigen maakt om te kunnen worden wie en wat u maar wilt. Hopelijk slaagt u erin uw eigen weg te vinden, uw eigen schoenen, schoenen die steeds beter gaan zitten naarmate u ze langer draagt. Ontdek dat het leven een reis is in plaats van een doel op zich, een weg waarop uw unieke individualiteit in Gods ogen zich zal blijven ontvouwen. U kunt het boek hier bestellen.

Gezocht: een Systeem-, applicatie en webbeheerder

Wij zoeken per direct een Systeem-, applicatie- en webbeheerder voor 24 uur per week:

Functieomschrijving
Je bent verantwoordelijk voor het optimaal laten functioneren van de
kantoorautomatisering MS Office (Windows 2008 SBS, Linux Redhat LAMP-server,
OSX MAC omgeving) en alle overige ICT-zaken, waaronder diverse websites van
Hour of Power. Daarnaast heb je ook operationele taken, zoals het maken van in
house DVD-producties, het verzorgen van streaming mediabestanden en allerhande
ICT-gerelateerde werkzaamheden.

Functie-eisen
MBO werk- en denkniveau, basiskennis php, een goede beheersing van de
Nederlandse en Engelse taal. Bij voorkeur ervaring in een vergelijkbare functie
bij een dienstverlenende organisatie. Je verstaat je vak als systeembeheerder, je
bent voldoende zelfkritisch, waarbij service en dienstverlening bij jou hoog in het
vaandel staan. Voorts ben je positief ingesteld en beschik je over een gezonde
portie accuratesse. Je woont binnen een straal van ca. 40 kilometer van ons kantoor in Laren.

Profiel
Je onderschrijft de identiteit van onze stichting en bent bekend met het
televisieprogramma Hour of Power. Je hebt een positieve en inspirerende houding,
waarbij je graag werkt in teamverband.

Ons aanbod
Wij bieden een boeiende functie, waarbij de mogelijkheid wordt geboden om je
capaciteiten te combineren met je idealen. Het salaris wordt bepaald naar leeftijd
en ervaring.

Zijn wij de organisatie waarnaar jij zoekt, dan maken wij graag kennis met jou!
Sollicitaties (inclusief CV) kunnen tot 1 maart 2010 worden gericht aan :
Hour of Power
T.a.v. Peter Joseph (Manager Operations)
Postbus 22, 1250 AA Laren

Op www.hourofpower.nl vind je uitgebreide informatie over onze organisatie.
Voor vragen kun je contact opnemen met Peter Joseph via 035 – 538 05 88.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

[Naar begin]

 

Wilt u zich aan- of afmelden voor deze nieuwsbrief, klikt u op [PREFERENCES].


 

Word nu donateur
van Hour of Power

De uitzendingen van Hour of Power worden niet gesubsidieerd en kunnen alleen bestaan door de steun van kijkers. Simpel gezegd: zonder donateurs is er geen uitzending.

Daarom doen wij ook een beroep op u. Word vandaag nog donateur als de uitzendingen u tot inspiratie en bemoediging zijn, zodat ook anderen erdoor gesteund kunnen worden. Als blijk van dank sturen wij u graag de DVD "kan uw droom werkelijkheid worden?" van John Maxwell


Droom Ja, ik word
donateur!
 

Iedereen heeft een droom. Iedereen wil dat deze werkelijkheid wordt. Toch komt niet elke droom tot leven. Wat is dan het verschil tussen een dromer en iemand die zijn droom werkelijkheid ziet worden? John C. Maxwell legt uit hoe uw droom werkelijkheid kan worden en doet dat aan de hand van de grootste dromer aller tijden – Jozef. Door confronterende en belangrijke vragen laat Maxwell u stap voor stap zien wat de sleutels zijn om uw droom werkelijkheid te laten worden.Ons gebedsteam
bidt voor u!

Heeft u zorgen en wilt u dat er voor u gebeden wordt? Stuurt u dan een gebedsverzoek naar ons gebedsteam. Zij zullen voor u en uw verzoek bidden.

gebed

 

 

 

 

 

 

-

Hour of Power - Postbus 22 - 1250 AA LAREN - Tel: 035-5380588 - Fax: 035-5380611
e-mail - www.hourofpower.nl - ING: 13800 - Rabobank: 1009.95.985
KBC (Belgie): 736000364119 IBAN: BE39736000364119 BIC/SWIFT code: KREDBEBB

 

Hour of Power is aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI)
-