GROTE LETTERS / KLEINE LETTERS
WEEK 03 2010
 

Beste Vriend(in),

Op dit moment is de wereld in de ban van de verschrikkelijke gebeurtenissen in Haïti. Wij zonden u daar eerder deze week een extra nieuwsbrief over. Misschien zijn dit ook wel de moeilijkste momenten om te blijven denken in mogelijkheden. En tegelijk is het juist dan extra nodig om positief te zijn. Om creatieve ideeën de ruimte te geven en om in actie te komen. Met Gods hulp. In zijn preek legt dominee Robert Harold Schuller uit hoe Jezus ons helpt om het onmogelijke mogelijk te maken. Zo deed Hij dat ook bij de 15 jarige Austin Gutwein die in de Crystal Cathedral vertelt over zijn acties voor weeskinderen. Onze emoties kunnen we soms beter verwoorden in liederen. Dat doet zanger Matthijn Buwalda en hij praat daar over met Jan van den Bosch. Al met al weer een uitzending om juist in deze tijd nieuwe kracht en energie op te doen. Zondag, RTL5 om 8.00 uur en om 9.00 uur.


Steun ons project voor de kinderen van Haïti: giro 13800

HaïtiIn aanvulling op de landelijke inzamelingsactie heeft Hour of Power in samenwerking met Stichting Hart voor Kinderen er voor gekozen geld in te zamelen voor het herstel van Kinderdorp Bon Repos op Haïti. Honderden kansarme kinderen zijn in de afgelopen jaren in dit kinderdorp opgevangen. Deze kinderen leefden op straat, omdat ze wees zijn. Kwetsbaar, hulpeloos en vergeten. In het dorp vonden deze kinderen nieuwe hoop en een toekomst. Het project groeide en bloeide, tot het werd getroffen door een van de verschrikkelijkste rampen die het land ooit heeft gekend. De grote paradox die dat tot gevolg heeft is dat het dorp méér kinderen zou moeten opvangen, maar hen minder te bieden heeft. Daarom willen wij samen met u dit project graag steunen, zodat de kinderen weer snel een veilige toekomst geboden kan worden. Tot nu toe hebben wij al een bedrag van €  32.475,-- mogen ontvangen. Wij steunen alleen dit project zodat u precies weet waar uw bijdrage naar toe gaat. Helpt u ons? 

Austin Gutwein verandert de wereld voor weeskinderen

Austin GutweinDe 15 jarige Austin Gutwein heeft ondanks zijn jonge leeftijd het leven voor heel veel kinderen in Zambia een positieve wending gegeven. Als 9 jarig jochie zag hij een film over de moeilijke leefomstandigheden van een weesmeisje in dat Afrikaanse land. Het inspireerde hem tot actie. Hij bedacht een manier om door middel van zijn favoriete en in Amerika immens populaire sport basketbal geld in te zamelen. Inmiddels al meer dan 1,5 miljoen. Met dat geld liet hij scholen bouwen en voorzag hij weeskinderen van voedsel, kleding en medische verzorging. Met passie en groot enthousiasme vertelt hij aan Sheila Coleman-Schuller zijn verhaal.

 

Jezus wil met ieder van ons een persoonlijke relatie

Matthijn Buwalda“Daarom kwam hij naar de aarde. We hadden religie – ons geloof in God – en Jezus kwam om de relatie met ons te herstellen.” Dat zegt zanger Matthijn Buwalda in zijn gesprek met Jan van den Bosch. De persoonlijke relatie met Jezus, maar ook zijn vragen over het geloof verwerkt hij in zijn liedjes. Het zijn geen standaard gospelliederen, maar luisterliedjes met een dubbele bodem. Je moet zijn liederen vaker horen om de diepere betekenis van de teksten te begrijpen. Bijvoorbeeld in het lied “schreeuw naar de hemel” dat hij live voor ons zingt. Het zijn persoonlijke gevoelens van de zanger, die vooral jongeren raken. “Maar ik had laatst ook een positieve reactie van een mevrouw van 80”, zo voegt Matthijn snel toe aan deze constatering.

Met Jezus kunnen wij ten volle leven

Robert H. Schuller“Jezus is gekomen om ons te leren denken vanuit mogelijkheden.” Dat is het uitgangpunt van de preek die dominee Robert Schuller aanstaande zondag verzorgt. Het onmogelijke, mogelijk maken. Dat is waar het in het leven om draait. Op basis van dromen een doel stellen; een plan maken en het uitvoeren. Niet opgeven! Een positieve benadering zet zich vast in ons onderbewustzijn en geeft ons een enorme kracht. In zijn preek haalt Schuller enkele voorbeelden uit de geschiedenis aan waar doorzetters het schijnbaar onmogelijke toch realiseerden. Als u het woord onmogelijk uit uw woordenboek schrapt en als u Jezus in uw hart sluit wordt u vanzelf een denker in mogelijkheden. Dan stelt u zich open voor de ideeën en het optimisme die God uw gedachten binnen laten stromen. Het geeft u een in alle opzichten vol leven. Hoopvol, liefdevol en voldaan.

Noortje van Middelkoop in de Crystal Cathedral 

Noortje van MiddelkoopHour of Power slaagt er al vele jaren in om tijdens haar diensten muziek van een zeer hoog niveau te laten klinken. En wanneer die muziek wordt verzorgd door een Nederlandse topartiest dan zijn wij natuurlijk dubbel zo trots. Aanstaande zondag is er zo’n moment als de bekende panfluitiste Noortje van Middelkoop haar opwachting zal maken in de Crystal Cathedral. Noortje studeerde aan het Conservatorium in Hilversum bij de Roemeense panfluitist Nicolae Pîrvu. In 1996 behaalde zij haar eindexamen Docerend Musicus cum laude. In 1998 studeerde zij af voor het diploma Uitvoerend Musicus en volgde zij masterclasses bij o.a. Georghe Zamfir.

Wilt u meer muziek van Noortje beluisteren? In onze winkel kunt u haar nieuwste CD Close to You aanschaffen. Deze CD bevat een aantal prachtige en bekende opwekkingsliederen gespeeld door Noortje van Middelkoop op de panfluit, waarbij zij wordt begeleid op keyboards, drums en percussie, gitaar, cello en viool. Een echte aanrader, die u hier kunt bestellen.

 

 

 

[Naar begin]

 

Wilt u zich aan- of afmelden voor deze nieuwsbrief, klikt u op [PREFERENCES].


 

Word nu donateur
van Hour of Power

De uitzendingen van Hour of Power worden niet gesubsidieerd en kunnen alleen bestaan door de steun van kijkers. Simpel gezegd: zonder donateurs is er geen uitzending.

Daarom doen wij ook een beroep op u. Word vandaag nog donateur als de uitzendingen u tot inspiratie en bemoediging zijn, zodat ook anderen erdoor gesteund kunnen worden. Als blijk van dank sturen wij u graag de DVD "kan uw droom werkelijkheid worden?" van John Maxwell


Droom Ja, ik word
donateur!
 

Iedereen heeft een droom. Iedereen wil dat deze werkelijkheid wordt. Toch komt niet elke droom tot leven. Wat is dan het verschil tussen een dromer en iemand die zijn droom werkelijkheid ziet worden? John C. Maxwell legt uit hoe uw droom werkelijkheid kan worden en doet dat aan de hand van de grootste dromer aller tijden – Jozef. Door confronterende en belangrijke vragen laat Maxwell u stap voor stap zien wat de sleutels zijn om uw droom werkelijkheid te laten worden.Ons gebedsteam
bidt voor u!

Heeft u zorgen en wilt u dat er voor u gebeden wordt? Stuurt u dan een gebedsverzoek naar ons gebedsteam. Zij zullen voor u en uw verzoek bidden.

gebed

 

 

 

 

 

 

-

Hour of Power - Postbus 22 - 1250 AA LAREN - Tel: 035-5380588 - Fax: 035-5380611
e-mail - www.hourofpower.nl - ING: 13800 - Rabobank: 1009.95.985
KBC (Belgie): 736000364119 IBAN: BE39736000364119 BIC/SWIFT code: KREDBEBB

 

Hour of Power is aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI)
-