Marianne Lassche had geen makkelijke jeugd. Voor haar achtiende levensjaar had ze al vele pleeggezinnen en opvangtehuizen gezien. De enkele keer dat ze liefde van iemand kreeg kon ze er niet mee omgaan; het deed simpelweg te veel pijn, zo weinig was ze het gewend om liefde te krijgen.

 

Op haar 12e kwam ze een man tegen op wie ze verliefd werd. Hij maakte op een vreselijke manier misbruik van haar. Een ingrijpende gebeurtenis waarbij ze haar gevoel zo veel mogelijk probeerde uit te schakelen. Ook later in haar leven kwam ze een man tegen die niet goed voor haar was; in hun relatie draaiden het vooral om het verkrijgen van mooie spullen om de leegte te vullen. Dit ging zelfs zo ver dat hij haar vroeg de prostitutie in te gaan. Haar eigenwaarde werd door de loop van de tijd steeds minder en minder en achter haar make-up ging een eenzame vrouw schuil. Toen ze aangaf te willen stoppen met haar werk, stond ze op straat.

 

Toch kreeg haar leven een bijzondere wending toen ze kennis maakte met de liefde van God, via een collega die haar mee naar de kerk nam.

Marianne: ‘Ik heb gemerkt dat God beschadigde mensen wil herstellen. God is liefde, Hij is alleen maar liefde. Je zult misschien door allerlei processen heengaan, maar op een gegeven moment kom je op een punt dat je het kan omarmen. Gods liefde maakt mij helemaal heel, compleet.’

 

TV-spot

 

Achtergrondverhaal van Marianne:

 

Campagne-poster Marianne Lassche

 

Marianne Lassche was eerder te zien in de uitzending van Hour of Power op 28 december 2014.

 

Toegevoegd!