Home Eeuwig geschapen

 

Opening

 

Een Amerikaanse tv-kerkdienst als het gezicht en de stem van positief christendom.

 

Samenzang – Joyful, Joyful

 

Vreugde, vreugde, louter vreugde is bij U van eeuwigheid. Schepper, die ‘t heelal verheugt en bron Van eeuw’ge vreugde zijt. Gij, die woont in licht en luister drijf de schaduwen uiteen hij, die zoekend Doolt in ‘t duister vindt het licht bij U alleen. Amen! Amen! Amen!

 

 

Welkomstwoord

Door Bobby Schuller

 

Welkom bij Shepherd’s Grove in de Crystal Cathedral. Wat fijn dat u naar de bakermat van Hour of Power bent gekomen. Moge u straks opgemonterd huiswaarts gaat. Dit is ‘n bijzondere gemeente.

We hopen dat u straks naar huis gaat met het besef van Gods liefde in uw hart. Wend u tot de  mens-en rondom en groet hen hartelijk in naam van de Heer: God houdt van u en ik ook.

 

Samenzang – “Great is Thy Faithfulness”

 

Groot is uw trouw, o Heer mijn God en Vader er is geen schaduw van omkeer bij U ben ik ontrouw, Gij Blijft immer dezelfde die Gij steeds waart dat bewijst Gij ook nu groot is uw trouw, o Heer groot is uw Trouw, o Heer iedere morgen aan mij weer betoond al wat ik nodig had, hebt Gij gegeven groot is uw Trouw, o Heer, aan mij betoond zomer en winter en voorjaar en oogsttijd zon, maan en sterren, gezet In hun baan geheel uw schepping getuigt van uw trouw Heer die ons bewaart en leidt heel ons Bestaan groot is uw trouw, o Heer groot is uw trouw, o Heer iedere morgen aan mij weer betoond al Wat ik nodig had, hebt Gij gegeven groot is uw trouw, o Heer groot is uw trouw, o Heer groot is uw Trouw, o Heer aan mij betoond

 

Schriftlezing – Philippenzen  2:1-11

door Jim Kok

 

Fantastisch. Gaat u zitten. Met genoegen lees ik uit het boek Filippenzen één van de mooiste  pas-sages die ik ken. Nu u door Christus zozeer bemoedigd wordt en liefdevol getroost nu er onder u zo een grote verbondenheid met de Geest is, zo veel ontferming en medelijden maak mij dan volmaakt gelukkig door eensgezind te zijn één in liefde, één in streven, één van geest. Handel niet uit  gel-dingsdrang of eigenwaan maar acht in alle bescheidenheid de ander belangrijker dan uzelf. Heb niet alleen uw eigen belangen voor ogen maar ook die van de ander. Laat onder u de gezindheid heersen

die Christus Jezus had. Hij die de gestalte van God had, hield zijn gelijkheid aan God niet vast maar deed er afstand van. Hij nam de gestalte aan van een slaaf en werd gelijk aan een mens. En als mens verschenen, heeft Hij zich vernederd en werd gehoorzaam tot in de dood – de dood aan het kruis.

 

Daarom heeft God Hem hoog verheven en Hem de naam geschonken die elke naam te boven gaat opdat in de naam van Jezus elke knie zich zal buigen in de hemel, op de aarde en onder de aarde en elke tong zal belijden: Jezus Christus is Heer.

 

Koor –  We’ve  Come This Far by Faith”

 

Wij zijn zo ver gekomen door geloof bekrachtigd door uw Geest en gena oneindig groot met ons oog Gericht op Jezus en lopen moedig de wedloop wij zijn zo ver gekomen door geloof het geloof is  Zeker-heid waar wij op hopen en geloof is het bewijs als wij het niet zien want als we alles wisten Begrepen wij het niet bij elke stap die we doen in geloof geeft God het nodige om niet wij zijn zo ver Gekomen door geloof bekrachtigd door uw Geest en gena oneindig groot met ons oog gericht op Jezus en lopen moedig de wedloop wij zijn zo ver gekomen door geloof de ouderen van weleer Stonden vast in het geloof en vertrouwden op God zonder het einddoel in zicht zij waren enkel Vreemden en trokken door het land keken uit naar de stad met het hoofd omhoog gericht door geloof Bouwde Noach een ark en redde zijn gezin door geloof, offerde Abraham zijn zoon door geloof, stond Mozes op tegen Farao’s sterkte hand, door geloof vielen de muren van Jericho tegen de grond, door Geloof kunnen wij wandelen met Jezus aan onze zij door geloof met de kracht van zijn Geest Overwinnen wij door geloof geloven wij dat we eeuwig zullen leven door geloof zien wij de glorie van Jezus in de Zoon gegeven wij zijn zo ver gekomen door geloof bekrachtigd door uw Geest en gena Oneindig groot met ons oog gericht op Jezus en lopen moedig de wedloop want we zijn zo ver Gekomen oh wat zijn we ver gekomen ja wij zijn zo ver gekomen door geloof wij prijzen de Heer door Geloof

 

Interview –  FATHER CHRISTOPHER SMITH

BS = Bobby Schuller en FC = Father Christopher

 

Inleiding

 

Het is me een eer de eerwaarde Christopher Smith aan u voor te stellen. Hij is hulpbisschop, en rector van Christ Cathedral en van deze campus. Hij heeft godgeleerdheid gestudeerd aan St. John’s Seminary en godsdienstonderwijs aan Fordham University. Hij is een lichtend leider, bestuurslid van St. John’s Seminary en adviseur van het Vaticaan II Instituut. Graag een warm welkom voor monseigneur Christopher Smith.

 

Interview

 

BS       Pater Christopher, ik mag u werkelijk een vriend noemen. We staan samen aan de basis van     een nieuwe ontwikkeling. U gaat als geestelijke leiding geven aan deze campus. Hoe ziet u      dat en hoe bent u gekozen voor deze taak?

FC       Allereerst wil ik zeggen dat het een grote eer is dat ik hier mag staan. Ik geloof dat God  onge-   lofelijke dingen doet met onze kerk. Ik heb nooit gedacht aan een betrekking als deze op dit       punt in mijn leven. Ik voel me gezegend en vereerd dat ik toezicht mag houden op het bestuur   en beleid van Christ Cathedral en deze hele campus. Wat wij altijd doen, net als jij hier is        iedereen te wijzen op dat waartoe God ons roept. En overal waar in de Bijbel een  trans-        formatie plaatsvindt gaat dat gepaard met een gebaar en een naamsverandering. Het begint      bij Abraham, die Abram wordt. Ik geloof dat God ons oproept tot een verandering tot anders            zijn op nieuwe manieren: Gods boodschap blijven verkondigen.

BS       Geweldig. Wij zijn ook blij. Want dat is ook een boodschap voor ons. Velen weten dat we           failliet zijn gegaan en het gebouw moesten verkopen maar niet dat wij in zekere zin de  katho-           lieke kerk hebben gekozen. Meerdere partijen wilden de Crystal Cathedral kopen. Uiteindelijk    bleven de twee hoogste bieders over: Chapman University en de Rooms-katholieke Kerk.          Sommigen binnen onze gemeente wilden Chapman University omdat in dat geval ze het ge-            bouw aan ons hadden kunnen leasen en we onze diensten hadden kunnen voortzetten. Maar    mijn grootvader en anderen met hem, wilden dat niet. Zij besloten de kerk te verkopen aan het            aartsdiocees. Hebben we de juiste keuze gemaakt?

FC       Ja, dat geloof ik zeker. Dat zeg ik omdat ik weet dat je grootvader wilde dat dit gebouw altijd      aan Christus gewijd zou zijn. Dat vertelde hij me bij onze eerste ontmoeting. Hij zei: Ik heb altijd gewild dat de Cathedral voor Christus zou zijn. En ik weet, zei hij dat hij bij de katholieke    kerk altijd aan Christus gewijd zal blijven. En ik geloof dat het leven zoals het hier plaatsvindt

op de campus met alle levens die zijn gered en getransformeerd in naam van Jezus dat dat       leven zal voortgaan. Als wij goede beheerders zijn van dat wat hier al is gestart dan geloof ik    dat we Gods wil doen. We willen het geschenk dat God ons heeft gegeven verder uitbouwen     op basis van wat er al is, tot eer van God. Het was een geweldige beslissing, waar wij erg blij   mee zijn. En ik hoop dat we op ons gezamenlijke pad met Christ Cathedral, Shepherd’s Grove

en Hour of Power goed zullen samenwerken en samen zullen bouwen aan het Koninkrijk.

BS       En God is daar al mee bezig, denk ik.

FC       Beslist. Ik denk dat wij de wereld gaan tonen, letterlijk welke prachtige dingen er gebeuren en    wat een kracht er vrijkomt als christenen samenwerken. Daar gaat het om.

BS       Amen. Onze laatste dienst hier gaan we plechtig vieren. Ik hoop dat u bereid bent te komen       en ook in ons nieuwe gebouw te spreken, de St. Callistus. Dat beschouw ik als een grote eer.

God doet grote dingen en leert ons allen te leven naar Jezus’ voorbeeld. Daar draait het            allemaal om. Pater Christopher, fijn dat u wilde komen. Het was een groot genoegen. Er           luisteren nu miljoenen mensen en hier zit een zaal vol mensen die aan uw lippen hangen. Als    u nog één ding kon zeggen, wat zou dat zijn?

FC       Ik zou willen zeggen…dat we ons allen moeten blijven openstellen voor Gods voorzienigheid.

Ik geloof dat Gods voorzienigheid altijd met je is. Of je nu een vreugdevol of een verdrietig

moment doormaakt Gods voorzienigheid is met je. Laten we allen blijven openstaan voor           Gods voorzienigheid. Ik doe dat met name sinds ik mijn nieuwe taak ben begonnen. En tenslotte dit: Toen ik priester werd, was mijn verlangen Gods mensen te dienen. Dat verlangen heb ik nog steeds, maar er is iets dat nog groter is: Het gaat om de boodschap die je  groot-   vader zijn leven lang bracht: Gezamenlijk kunnen we mensen doen inzien hoeveel God van             hen houdt. En ik hoop dat onze kerken door ons gezamenlijk werk altijd een plek zullen zijn       waar mensen ondervinden hoezeer God hen liefheeft.

BS       Amen. Meer kunnen we niet verlangen. Amen. En natuurlijk willen wij dat u weet dat wij het        werk van de katholieke kerk waarderen. Het is een grote kracht ten goede. Als broeders en            zusters in Christus geloven wij dat. We weten dat God u hier heeft geplaatst. Dat stemt ons       blij. We weten dat God uw werk zal zegenen. We houden van u, pater Christopher en van uw gemeente.

FC       Dank je, Bobby. Ik hou van je en van u allemaal. En ik zeg met trots dat we allemaal broeders    en zusters in Christus zijn.

BS       Amen. Dank u wel.

 

DUET – SARAH GRANDPRE & CARA LEE HILL – “Pie Jesu”

Barmhartige Jezus die de zonden der wereld wegneemt geef hen rust geef hen rust barmhartige Jezus die de zonden der wereld wegneemt geef hen rust geef hen rust Lam Gods die de zonden der Wereld wegneemt geef hen rust geef hen rust eeuwige rust eeuwige eeuwige rust

 

 

(oproep Bobby Schuller donateurs actie)

 

Dank u dat u naar Hour of Power kijkt, ons uitnodigt in uw huiskamer. Het betekent veel voor ons dat u dat u deze dienst samen met ons beleeft. Hour of Power is iets ongelofelijks. Een programma dat levens verandert. We krijgen dagelijks brieven, e-mails en telefoontjes van mensen die zeggen: Mijn leven is drastisch veranderd dankzij dit programma. Dat geeft mij en ons hele team het gevoel dat we deel uitmaken van iets groters. Daardoor veranderen we levens. Als u Hour of Power steunt, maakt u daar ook deel van uit. Als u heeft gedoneerd, of ons heeft geschreven of ons heeft geliked of voor ons hebt gebeden maakt u ook deel uit van wat we doen. Want de hulp van velen is nodig om Hour of Power te doen bloeien. Uw leven heeft invloed op de loop der geschiedenis. Wat u heeft gedaan in uw leven is daarom van belang. Ik wil leven voor iets dat betekenisvol is.

 

 

 

 

 

 

 

SOLO – JASON CATRON – “In Pastures Green”

In groene weiden fluistert uw adem van nieuw leven in blauwe oceanen zweeft uw geest over de Wateren U beheerst de kracht van de donder een ontzagwekkend wonder U beveelt de storm: wees Stil U bent de Heer, mijn God U bent de ontwerper van de schepping U bent de Heilige U vormde de Aarde, haar fundering liederen van hemelse engelen verhogen U en heel de aarde buigt voor U Meester en Maker Heer en Schepper van alles U bent de Heer, mijn God U bent de ontwerper van de Schepping U bent de Heilige U vormde de aarde en haar fundering liederen van hemelse engelen

Verhogen U en heel de aarde buigt voor U Meester en Maker Heer en Schepper van alles Meester en Maker Heer en Schepper van alles

 

Preek – “Created Eternal”

door Bobby Schuller

Dank je dat je voor ons wilde zingen. Wat een bemoedigende woorden. Dank je, het is een eer hier te staan. Laten we nog eens voor hem klappen.

 

Vandaag wil ik het hebben over Nee, ik begin met de kern van deze preek, zodat u die tenminste  meekrijgt. U hoeft zich tegenover niemand te bewijzen. Nederig leven, in de schaduw van het kruis van Christus dat Gods grote liefde voor u weerspiegelt betekent dat je niemand iets hoeft te bewijzen. Nooit. Je hoeft helemaal niks te bewijzen. Niet tegenover mij en niet tegenover God. Dankzij het kruis.

Daar wil ik vanmorgen mee beginnen. God heeft ons onder het zachte juk van Jezus geroepen wat hierop neerkomt: Dat we niets hoeven te bewijzen en nederig door het leven mogen gaan zonder die zware last van streven naar genegenheid en respect van mensen. Ik wil vanmorgen beginnen met een interessante overweging. Een Australische verpleegster, Bonnie Warre heeft haar hele carrière  be-steed aan stervende mensen. Ze besloot op te tekenen waarvan die mensen in de laatste dagen van hun leven het meeste spijt hadden. Ze maakte een lijst van de vijf meest voorkomende dingen waar stervende mensen het meeste spijt van hebben. Nummer 5: Ik wou dat ik mezelf meer geluk had ge-gund. Nummer 4: Ik wou dat ik contact had onderhouden met mijn vrienden. Nummer 3: Ik wou dat ik de moed had gehad om mijn gevoelens te uiten. Nummer 2: Ik wou dat ik niet zo hard had gewerkt.

En nummer 1, dat wat mensen het vaakst zeiden op hun sterfbed, iets dat vandaag de dag zo  be-langrijk is. Nummer 1 is: Ik wou dat ik de moed had gehad om oprecht te leven en niet het leven had geleid dat anderen van me verwachtten. We leven in een tijd waarin velen van ons zich gebonden voelen aan de verwachtingen en eisen van anderen. We torsen het zware juk van je moeten bewijzen

zelfs tegenover mensen die ons niet mogen of ons haten. We vinden het zo belangrijk wat mensen over ons zeggen en denken. We proberen voortdurend met zo over te komen, dat we gerespecteerd worden. Of bewonderd. Of aantrekkelijk of begeerd. En Jezus bevrijdt ons gewoon van die loodzwarte

last, als we het toestaan. Die loodzware last, oorzaak van de grootste spijt van iedere stervende: Ik wou dat ik de moed had gehad om mijn leven te leiden zoals ik het wilde en niet zoals anderen het van me verwachtten. Had ik maar niet mijn leven lang geprobeerd mezelf te bewijzen. Bedenk eens hoeveel tijd en hoeveel geld we besteden en hoeveel inspanning we ons getroosten om aardig  ge-vonden, bewonderd of gerespecteerd te worden. Denk eens aan wat het je kost om je te bewijzen tegenover je naaste. Die last hoeft je niet mee te torsen. Het is allemaal ego. Iets diep in ons hart is zo snel beledigd. Het is al eens gekwetst door iets naars dat over ons wordt gezegd of door een afwijzing of door roddel. Stel dat ze iets negatiefs over je zeggen tegen je vrienden. Stel dat ze ons niet aardig vinden, ons van zich af houden. Dat is een grote angst in ons hart. Maar je hoeft niet bang te zijn. Je mag glimlachen. Je hoeft je tegenover mij niet te bewijzen. En tegenover God al helemaal niet. Je bent geliefd! U bent een altijd voortbestaand geestelijk wezen met een eeuwige bestemming in Gods grote schepping. Dat kan niemand u afnemen. Jezus nodigt ons uit een zacht juk op te nemen. Het zachte juk van je niet te hoeven bewijzen. Dat zachte juk is een juk van nederigheid van nederig leven en betekent: Ik hoef niemand te overtuigen dat ik intelligent ben, of goeduitziend of rijk of geslaagd.

Mijn ego zit in iets anders. Ik draag het zachte juk van Jezus en Jezus was ook niet zo. Hij is de intelligentste en belangrijkste persoon die ooit heeft geleefd en nog steeds leeft. Hij deed niets van dat alles. Jezus was een man zonder thuis, een rabbi wiens essentie die van de Vader was maar die lichamelijk onder ons leefde. De Bijbeltekst die vandaag zo mooi werd gelezen door Jim Kok was Filippenzen 2. Die gaat hierover. De Heilige Geest ontwerpt deze diensten. Pater Christopher sprak over de eenheid van het lichaam van Christus en de dingen die God doet in de wereld en in de Kerk.

 

 

Paulus schrijft in Filippenzen aan een verdeelde, beschadigde kerk. De Kerk in Filippi, in oost-Macedonië dat is het noordoostenvan Griekenland is gesticht door Philippus de Tweede, de vader van Alexander de Grote. Het werd een grote, welvarende metropool. En in die stad, een soort New York een centrum van handel, met veel geld en veel ego werd de Kerk opgeslokt door trots en egoïsme. En Paulus zegt: Nee, zo is Christus niet en zo zal de Kerk niet zijn. Voor de allereerste keer, zegt Walter Hansonn gebruikte Paulus het woord ‘nederigheid’ als zelfstandig naamwoord. Bovendien presen-teerde hij het als een deugd. Als hij ‘nederigheid’ schrijft zoals Christus nederig is dan is dat voor het eerst in de Grieks-Romeinse wereld dat nederigheid als iets goeds wordt gepresenteerd. In de geest van Grieken en Romeinen ging het allemaal om helden. Ze waren ook niet gediend van overmoed,

maar de heersende gedachte was: Niet zwak zijn. Toon je zwakte niet maar wees sterk en hijs jezelf overeind. Wees de sterkste wees de beste van allemaal. Die instelling paste bij de rijke metropool Filippi. Paulus zegt: nee, zo moet het niet. En in Jezus’ woorden: Ga aan de voet van de tafel zitten, niet aan het hoofd. De laatsten zullen de eersten zijn en de eersten de laatsten. Wees als Christus, die zijn mantel afdeed en als een slaaf de voeten van zijn discipelen waste. Die voor ons stierf uit liefde.

Jezus, die alle macht van het universum in zich had liet zich naakt aan een kruis hangen. Hij wilde de Romeinen helemaal niets bewijzen. Hij betoonde zich nederig, een dienaar. Paulus zegt: Dit is onze Heer. Niet de keizer, niet de man met de lauwerkrans die behangen met goud in een strijdwagen door Rome reed. Nee, onze Koning is de koning der koningen, een nederige dienaar, een zwervende

prediker, een dakloze, een vleselijk mens met een goddelijke essentie. Die naar de aarde kwam en het goede deed. En ons liefhad. En dan zegt Hij: Kijk eens naar jezelf. Ik zal het voorlezen. Handel niet uit geldingsdrang of eigenwaan maar acht in alle bescheidenheid de ander belangrijker dan uzelf.

En dan spreekt hij over het prachtige voorbeeld van Jezus. Gods Koninkrijk is niet zoiets als het Romeinse Rijk. Het is anders dan het koninkrijk waar we soms in denken te leven: Een wereld van ieder voor zich waar tv en film en tijdschriften ons laten zien hoe we moeten zijn. Hoe we eruit moeten zien, hoeveel we moeten wegen, hoe jong we voor altijd moeten blijven. Wat in de wereld op hoge waarde wordt geschat is niet wat in Gods Koninkrijk op waarde wordt geschat. In Gods Koninkrijk,

waar Christus koning is daar is de dienaar de hoogste. De laagste is de hoogste. Gezegend zijn de armen, de zachtmoedigen, de mishandelden de gehaten en verworpenen. Gezegend zijn zij. Het Kruis zegt iets ongelofelijks over u en mij. Het Kruis, dat Vader Christopher Gods Voorzienigheid noemt. Ook al was het nog zoiets gruwelijks het beduidde dat God net zoveel van u hield als van Jezus. Wist u dat? God houdt evenveel van u als van Jezus. Daarom droeg Hij Jezus op te sterven aan het kruis.

Op dezelfde manier houdt Jezus van ons. Daarom was Hij zijn Vader gehoorzaam. Vanwege Gods grote liefde voor ons. Het Kruis stemt ons nederig omdat onze Heer daar als een slaaf is gestorven,

naakt, vernederd. Maar het Kruis heft ons ook omhoog, want het is het teken van Gods liefde voor ons. Alles zou Hij voor ons doen. Als u de enige mens was, de enige miserabele zondaar dan zou Jezus voor u gestorven zijn. Want God houdt evenveel van u als van Jezus. En dat verandert alles.

En God gelooft dat u kunt worden als Jezus naar zijn beeld gevormd kunt worden door de genade van de Heilige Geest. God en Jezus weten wat de meesten van ons niet weten: Dat u een eeuwigdurend, geschapen wezen bent met een eeuwige bestemming in Gods grote universum. U bent Gods kind-eren. Ik weet niet hoe het met u zit, maar ik heb alles voor mijn kinderen over. U bent Gods kinderen.

En dat gegeven verschaft ons zoveel kracht dat in een wereld waarin mensen zoveel van ons eisen we helemaal niet aan hen hoeven toegeven. Omdat we gewoon weten dat onze identiteit ligt in iets dat groter is dan wat we aan hebben, hoeveel geld we hebben of hoe goed we het doen op het werk.

Als je zegt: Ik wil leven in Gods liefde en de verleiding weerstaan mezelf te bewijzen dan heeft u een loodzwaar juk afgelegd en het lichte juk van Jezus opgenomen. Wie zijn ware identiteit in Gods Koninkrijk kent en zich niet hoeft te bewijzen, heeft zijn leven volkomen omgegooid. Ik zal u nog iets zeggen: U hoeft het juiste antwoord niet te weten. U hoeft anderen niet te repareren. U hoeft niet te zeggen waar het op staat. U hoeft er niet tussen te passen. U hoeft niet te liegen. U hoeft geen maskers te dragen en u hoeft zich niet te haasten. U hoeft niet te consumeren. U hoeft niet meer dingen te kopen of aantrekkelijk te zijn. U hoeft niet te winnen. Wist u dat? U hoeft niets op te houden tegenover mij, ook niet hier en al helemaal niet tegenover God. En als u dat nieuwe juk op u neemt,

komt er ruimte voor nieuwe dingen. Domme vragen stellen bijvoorbeeld. Waarmee je trouwens een goede leerling bent. Er komt ruimte om fouten te maken, want je hoeft niemand iets te bewijzen.

Daardoor kan je nieuwe dingen proberen, en die mogen mislukken. Je kunt ervan leren. Je kunt risico’s nemen en genieten van het leven. Als je werkelijk in Gods Koninkrijk leeft hoeven allerlei dingen niet, daar kan je vrij zijn in het besef van Gods liefde. Je hoeft jezelf niet te bewijzen. Wat voor betrekking heeft dit op de Crystal Cathedral? In hoeverre is ons image verbonden met die mooie kerk?

Weet u waarom mijn grootvader deze kerk eigenlijk heeft gebouwd? Niet uit een zucht naar groots-heid. Hij en mijn grootmoeder begonnen in een drive-in bioscoop. Zo kon hij buiten het evangelie

 

brengen, want dat deed hij het liefst. Het werd een glazen kerk omdat hij het gevoel wilde dat hij nog buiten preekte. Daarom is hij gebouwd. Niet uit trots, arrogantie of opschepperij. Hij had een droom:

Ik wil binnen èn buiten preken. Hij zei: Als ik het kan dromen, kan ik het ook doen. En hij heeft het gerealiseerd, met uw hulp. Maar het is nooit de bedoeling geweest in Gods plan, dat we onze identiteit

ermee zouden verbinden. De identiteit van deze gemeente is altijd haar boodschap geweest. Die klinkt in de preken, in de muziek, in onze verhalen. Het gaat om de boodschap die luidt: ‘God houdt van je en ik ook.’ Heel eenvoudig. En dat betekent ook dat we ons tegenover niemand hoeven te bewijzen.

Er zijn geen vereisten. Je hoeft er niet bij te passen, mooi te zijn, te winnen, je te bewijzen, te liegen, je te haasten of anderen te repareren. Jij bent geliefd. Je hoeft je niet te bewijzen tegenover mij of hen

niet tegenover degene naast je en niet tegenover God. Want je bent geliefd, je bent zijn kind en leeft eeuwig in zijn Koninkrijk. Gelooft u dat, zeg dan amen. Amen, ik geloof het ook. Amen. Laten we bidden.

 

Gebed

 

Heer, dank U voor de vergeving van onze zonden. Dank U voor uw geboden, voor uw leven en  goed-heid. Dank U dat U ons hebt hersteld en ons liefhebt. Dit bidden we in Jezus’ naam. Amen.

 

Samenzang – “Created Eternal”

 

Ons wacht een nieuwe morgen wij horen in zijn plan en mogen helpen bouwen want God kent onze Gang ons denken maakt de toekomst ons hand’len doet ons gaan ons wacht een nieuwe morgen zijn Werk wacht: treedt dan aan ons wacht een nieuwe morgen halle- halleluja

 

Zegen

 

En dan nu de zegen. De Here zegene u en behoede u. De Here doe zijn aangezicht over u lichten en zij u genadig. De Here wende u zijn aangezicht toe en geve u vrede. In naam van de Vader, de Zoon

en de Heilige Geest. Amen.

 

 

Eeuwig geschapen

20 oktober 2013 Duur: 60 min.

Aanmelden nieuwsbrief

Alle uitzendingen

Televisie

Iedere zondag wordt een nieuwe televisiekerkdienst van Hour of Power opgenomen in Shepherd’s Grove. Bekijk via onderstaande link de uitzendingen van de afgelopen maanden. Via de uitzendingen brengen we de boodschap van Jezus op een laagdrempelige en eigentijdse manier. Met veel aandacht voor muziek en een overdenking die raakt. In de Nederlandse uitzending interviewt presentator Jan van den Bosch elke week een Nederlandse gast over zijn of haar geloof.

Naar de uitzendingen
Over Hour of Power - Bobby

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan